2015. február 9., hétfő

Virágzó sült alma

Ha mutatós, különleges, de egyszerű receptre vágysz ezt mindenképp ki kell próbálnod!





























2 alma
2 evőkanál vaj
3 evőkanál barna cukor
1 evőkanál liszt
1 teáskanál fahéj
4 tejkaramella
Választható feltétek: vanília fagylalt, karamell öntettel és fahéj


A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra!
Az almát vágjuk félbe, majd magozzuk ki!
Egy vékony éles késsel körben vágjuk be kétszer, majd az almát felfordítva hosszában is vagdaljuk be (lsd. képek)!

Tegyük egy hóálló tálba és a közepébe helyezzünk tejkaramellát!
A vajat és a barna cukrot melegítsük 30 másodpercig mikróban, majd keverjük meg és melegítsük ismét 30 másodpercig!
Ha kivettük a mikróból tegyük bele a lisztet és fahéjat!
Oszlassuk el az almák tetején ezt a keveréket!

Süssük kb. 25-30 percig, de közben gyakran figyeljük és ellenőrizzük az alma állagát!
Ha már jó puha akkor kivehetjük!

Tetejére tegyünk egy gombóc fagylaltot és szórjuk meg fahéjjal!

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése