2015. február 10., kedd

Tortadekor csokival

Nem mondom, hogy ez egyszerű ötlet, de, aki szeret pepecselni és van rá ideje, vagy csak szeretne szeretteinek saját maga egyedi és szép tortát készíteni, akkor ez mindenképp megér egy próbát! 
























Alapanyagok:
Csoki
Sütőpapír
Nyomtatott minta
Cellux



Először is a csokit, ahogy azt egy sima sütemény bevonásához is olajon vagy vajon olvasszuk fel!
Nyomtassunk ki egy számunkra kedves mintát (több darabot nyomtassunk belőle)!
Sütőpapírral vagy cérnával körbemérjük a tortánkat és a sablont olyan szélesre alakítjuk!
A sablonra sütőpapírt helyezünk és cellux-al rögzítsük azt a pulton!
Az olvadt csokit egy kinyomófejes flakonba vagy egy kivágott sarkú zacskóba töltjük!
A képen látható aprólékos mintához mindenképp a kinyomófejes flakont ajánlom!
Rajzoljuk meg a mintát!
Hagyjuk a csokit hűlni, de ne hűljön ki teljesen!
Már, amikor félig szilárd, de még formálható akkor a sütőpapírral felemelve a torta köré tekerjük!
Fontos, hogy a torta oldala krémes legyen!
















Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése