Hozzávalók:
50 dkg-os fagyasztott leveles tészta
4 alma
2-3 evőkanál citromlé
1 citrom reszelt héja
1-2 kanálnyi margarin és méz
cukor
fahéj
kevés piros ételfesték
Az almát vékony szeletekre vágtuk, és citromlével, kevés cukorral ízesített, ételfestékkel színezett, forrásban lévő vízbe tettük, majd még 2 percig főztük - hogy az almaszeletek kicsit megpuhuljanak, és könnyebben lehessen majd feltekerni -, és jól lecsepegtettük őket.
A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztottuk, kb. 50x30 cm nagyságúra kisodortuk, megkentük kevés olvasztott margarinnal, majd szintén vékonyan olvasztott mézzel is. Megszórtuk fahéjas cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd keresztben feldaraboltuk másfél ujjnyi széles csíkokra, 18 db lett belőle. A csíkokra tettük az almaszeleteket, úgy hogy kicsit fedjék egymást, majd feltekertük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése